Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / B dis Mikl s Szatm rn metiben az Isten szerinti szomor s gr l
[*~ alt *]

B dis Mikl s Szatm rn metiben az Isten szerinti szomor s gr l

B dis Mikl s reform tus lelkip sztor evangeliz lt k t zben is a szatm rn meti baptista imah zban. Cs t rt k n s p nteken is telth z el tt sz lt a sz kimond igehirdet s, t bb mint tsz zan voltak mind a k t alkalmon.

A szolg l reform tus lelkip sztort, B dis Mikl st 18 vvel ezel tt H tszegre helyezt k t a csal dj val egy tt, ahol a templomokban gaz, szem t s galamb lakott, s 27 ve egyetlen magyar gyermek sem sz letett a vid ken. Az ta kilenc gy lekezet b l tben eltemett k az utols magyart is. A lelk sz azonban nem cs gged: a k rny ken l cig ny s rom n lakoss g k z tt kezdett el evangeliz lni, s bred st tapasztal Erd ly-szerte. Rom nul a Bibli b l tanult meg. Vallja: minden m lys gb l van kivezet t, amelynek kezdete az, hogy Istenhez ki ltsunk.

A cs t rt ki igehirdet s Keresztel J nosr l s Her desr l sz lt, s az igehirdet s c m mag rt besz lt: ne ld meg a lelkiismeretedet! Her des ezt tette, pedig sz vesen hallgatta Keresztel J nost, mert szinte volt, s nem h zelg , amib l pedig elege volt. M gis v gzett J nossal egy tt a lelkiismeret vel is, s ez v gzetes volt.

A p nteki alkalom, melybe betekint st is nyerhet nk, P ter apostolr l s az Isten szerint val szomor s gr l zent. P ter buk sa a nagyotmond s val s nagycs t rt k esti felel tlen g rget s vel kezd d tt, majd a legnagyobb m lys gben s rva rohant a Gecsem n kertj be. De volt sz m ra megold s, mert ez Isten szerinti szomor s g volt. Ez az egyetlen megold s mindannyiunk sz m ra. J zus Krisztus a Golgot n a sz munkra elk pzelhetetlen sz gyent s ldozatot v llalta az rt, hogy P tert s minket kiemeljen a m lys gb l, s ma is tartja a mellett nk tornyosul Veres tengert. Ne k ss nk tmenni a szoros kapun! – sz lt a figyelmeztet s.

Sz cs S ndor h zigazda lelk sz megk sz nte a szolg latot, Isten ld s t k v nta a gy lekezetnek.

Szóljon hozzá