Beszóltak nekünk

Kocsmába vittük az evangéliumot. Ifj. Pallai Béla görögkatolikus parókus, Istvánfi Szilárd római katolikus plébános és én, Rácz Ervin református lelkész voltunk a kérdezettek, Bartos Erzsébet rádió műsorvezető pedig a profi moderátor, a Bízz Band dicsőített a Red Hat Yard nevű kávézóban, pénteken 20 órától.

Hol van Isten a bajban? – ez volt az alaptéma, és számítottunk rá, igen hamar más kérdések is nekünk feszültek: mit tesz az egyház a fiatalokért, mit tesz azért, hogy több embert vonzzon be a templomba, miért nem nősülnek a katolikus papok…

Nem tudok objektíven hozzáállni a tegnap estéhez, de az elmondható, sóként próbáltuk feladatunkat végezni. Nagyon nehezen tudtuk levetkezni a paposságunkat, ami láthatóan zavarta a jelenlevőket.  Sokszor a nem mindig konkrét kérdésekre, nem is tudtunk érdemben válaszolni… Egyvalami azonban biztos! A világ várja az Isten Fiainak a megjelenését. A mai fiatalok is vágyakoznak a jó szóra. Erre akkor jöttem rá, amikor a pódiumon való beszélgetést követően egy-egy asztalhoz odamentem, és elkezdtünk beszélgetni. Nos, az őszinte volt, az konkrét volt. Voltak kérdések, és már valamilyen válaszok is.

Érdekes tapasztalat volt, és örülök, hogy szervezője, résztvevője lehettem. Én gazdagabb lettem, remélem, hogy a többi jelenlevőnek is valamit használt. Beszóltak nekünk, és ez nem is fájt.

Rácz Ervin

Vélemény, hozzászólás?