Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Bartos Erzsébet: Az én Istenem

Bartos Erzsébet: Az én Istenem

Te honnan ismered Istent? Egy szülőszobából, a vajúdóból? Egy összetört autó roncsai közül? Vagy épp saját romjaid közepette vetted észre? Vagy csak úgy, egyszer meglepett a szabad ég alatt? Vagy épp kértél valamit és megadta? Vagy épp kértél valamit, és nem adta meg?!

Aztán rájöttél, milyen jól tette, bárhogyan is döntött? Bárki bármit is mondott előtte róla, a személyes találkozás után tudni fogod, hogy EZ most az a pillanat. Nincs csillagszóró, nagy, szent mennydörgés, nincsenek speciális effektek, mint a filmeken, csak valami belső béke…

Mikor találkoztál vele? Épp a legnagyobb káosz közepette, miközben mégis érezted, Ő az! És mit szólsz hozzá? Olyan, amilyennek képzelted? A tökéletes intelligencia? Érezted már akár a saját véred felől is, hogy valaki ennyire szeret? Nehogy azt hidd, hogy mindig érteni fogod, mit miért tesz. Néha elkapja a kezed és úgy megforgat, hogy beleszédülsz. Atomjaidra szed, te meg újra össze kell rakd magad, mint egy legót, miközben nagyon idegesítő ez az egész kirakósdi! NEM mindig tetszik a munka, de a végeredmény mégis olyan logikus, szükségszerű és tiszta, hogy a homlokodhoz csapsz: hát ezt akarod tőlem?! Honnan ismered Istent? Ismered? Akarod? Hívod? Lerázod?! Ha a válaszod egy büszke “kit érdekel”, kérlek, áruld el, akkor neked honnan van erőd, mikor nincs? Te hogy csinálod? Mert néha még vele sem könnyű.

Képzeld csak, én rengetegszer hívom és talán idegesítően sokat kérdezek tőle. Néha úgy érzem, én vagyok az ügyeletes síkhülye a Földről, aki Call Centeresnek használja, mert semmit nem értek… Van, hogy évekig várok egy válaszra. Van viszont, hogy akkora erővel érzem Őt, hogy egyszerűen rendíthetetlennek hiszem magam, mint valami ősi harcos. Máskor meg kikérem magamnak, hogy nem ad garancialevelet a holnaphoz. Mert nem ad és nekem kell!!!

Viszont azt tudom, hogy bármit is hoz a holnap, a legjobb vagy épp a legrosszabb formámat, ha úgy akarom, holnap is meghallgat. Majd azután és azután is… És választ is ad. Egyszer. Te honnan ismered őt?

Bartos Erzsébet, rádiós műsorvezető

Szóljon hozzá