Kezdőlap / Imahét 2015 / Az otthagyott kors – Betekint s Hirip imahet be
[*~ alt *]

Az otthagyott kors – Betekint s Hirip imahet be

A Hiripi Reform tus Egyh zk zs g ezen a h ten tartja imahet t. A szerdai istentiszteleten Kereszt ri S ndor Zsolt helyi lelk sz megh v s ra R cz Ervin erd di reform tus lelk sz hirdette Isten szav t.

Az alapige a J nos evang liuma 4. r sz nek 25-t l 29-ig terjed szakaszaib l sz lt. A sam riai asszony a J zussal val besz lget se nyom n otthagyta a kors j t, elment a v rosba s J zushoz h vta az embereket. Ez az res kors ennek az asszonynak az eg sz elrontott let t szimboliz lta. Mi mindent jelentett ez? Jelentette neki a munk t, m gpedig a keserves s soha el nem fogy munk t, a sziszifuszi munk t. A kors mindig arra eml keztet: ez az, ami mindig ki r l. Azt n az az res kors a megal ztat snak, a sz gyennek a jelk pe is volt. Elindulni mindennap gy, hogy csak ne tal lkozzam senkivel. Az res kors jelk pe volt a f radts gnak is. Az res kors keret is. Egy keret, ami res. Meg lehetne t lteni. Ilyen volt az J zus n lk li lete. De jelenti a kors az otthagyott b nterhet is, valamint a m ltat, amit le lehet rakni J zus l vai el , aki a “vagyok”, aki most is vel nk van minden napon, ha beh vjuk t let nkbe.

Az igehirdet s ut n a lelk sz besz lt, t bbek k z tt, misszi i munk j r l is, majd az istentisztelet ut n j hangulat , p t besz lget s zajlott a templom el tt, s t folytat dott kisebb csoportban a lelk szeket vend g l l t h zn l is.

ldott imaheti alkalom volt, mely minden bizonnyal folytat dik cs t rt k n Elek Arnold Szatm r-n meti seg dlelk sz, p nteken Cs ki Gedeon piskolti lelkip sztor s szombaton Tolnai J nos pat h zi lelk sz szolg lat val.

Szóljon hozzá