Kezdőlap / Ökumené / Az egyház közösség és bástya

Az egyház közösség és bástya

Forrás: http://reformatus.hu/

Áder János magyar köztársasági elnök december 10-én a Sándor-palotában fogadta a határon túli magyar egyházi vezetőket.

„Az egyház mindig közösség és bástya, megtartó hely és menedék, ismeret és tapasztalat, segítő kéz és oltalom, és még inkább az a határon túli magyar közösségekben” – mondta Áder János köztársasági elnök a határon túli püspököknek adott keddi fogadásán.

„Amikor a harangok a templomba szólítják az embereket, Önök nemcsak az egyházhoz hívják a gyülekezetüket, de Isten igéjével magyarhoz kötik a magyart” – fogalmazott Áder János. Hangsúlyozta: Magyarország tisztelettel és elismeréssel tekint a határon túli egyházak közösségépítő munkájára.

Az eseményen, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is, az államfő kiemelte: hála illeti a magyar egyházi vezetőket, a papságot, a lelkészeket, a hitoktatókat és az egyházak segítőit, amiért a megmaradásban a magyar közösségek biztos támaszai.

Az államfő azt mondta: a hívek mindenféle kérdéssel, döntéssel bizalommal fordulnak a szolgáló egyházhoz, „nemcsak az égi, de földi ügyeiket is igyekeznek az örök törvényhez igazítani”. Támaszra lelnek az egyház tudásában, emberségében, várják a megerősítést, keresik az igazságot – tette hozzá. Az eseményen jelen volt Csűry István a Királyhágómelléki Refomátus Egyházkerület püspöke is.

 

Szóljon hozzá