Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából Büszkeségpont Emlékkapu avatás Mátészalkán

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából Büszkeségpont Emlékkapu avatás Mátészalkán

Példás együttműködésről tett ismét tanúbizonyságot – a keresztyén hit és a magyar nemzettudat megtartása és erősítése érdekében – a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület és Mátészalka Város Önkormányzata. Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából Mátészalkán a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház épületénél 2017. június 15-én Büszkeségpont Emlékkapu avatásra került sor.

Az egybegyűlteket Dr. Hanusi Péter, Mátészalka város polgármestere köszöntötte, majd Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője, Pénzes Ottó tanár és Stefka István a PestiSrácok.hu lapigazgatója tették gondolataikkal ünnepivé a visszaemlékezést.  Az emlékkaput Szalay Kont, a Szatmári Református Egyházmegye esperese és Heidelsperger István, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye szatmári kerületének esperese áldotta meg.

Az emlékkapun hat kiváló forradalmár portréja látható, akik 1956-ban készek voltak a diadalra és az önfeláldozásra egyaránt, saját érdekeiket háttérbe szorítva.

Legyünk hát büszkék erre a közös pontra, s legyünk büszkék arra is, hogy 60 évvel ezelőtt példát mutattunk a világnak.

 Fülöp István

Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület

     elnöke

Szóljon hozzá