Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Alleluja! – Reformátusok adventi koncertje a római katolikus Székesegyházban

Alleluja! – Reformátusok adventi koncertje a római katolikus Székesegyházban

Hatodik alkalommal tart adventi koncertet a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa és a Szatmárnémeti Református Egyházmegye lelkipásztorkórusa, mindkettő Higyed Gyöngyi karnagy, egyházmegyei zenei előadó vezetésével.

Immáron hagyomány, hogy karácsony közeledtével a református lelkipásztorok kórusa és a gyermekkórus a kiváló akusztikájú Szatmári Római Katolikus Székesegyházban énekel. Amellett, hogy az igényes éneklés és zenélés lehetőségét hirdetik, az ökumené fontosságára is felhívják arra a figyelmet, hogy vegyes felekezetű családokban is lehet együtt ünnepelni békében és szeretetben. A kórusok vezetője lapunknak elmondta, hogy a gyermekkórus utánpótlása örvendetes módon biztosított, hiszen már az ötödikesek is bekapcsolódtak az éneklés élményébe.

Várják szeretettel a kórusok és a szervezők a közönséget, december 15-én, vasárnap este 19 órától a Római Katolikus Székesegyházban. Vezényel a két kórus karmestere, Higyed Gyöngyi. Közreműködik Kovács-Pistuka Emőke hegedűn, Lutai Alexandru trombitán, Balaskó Balázs zongorán, Higyed János Bence trombitán és Rédai Ádám zongorán. Műsoron: Gárdonyi Z, M. L. Lightfoot, Berkesi S, Bárdos L, Piazolla, Handel, Praetorius, Demény D, Caccini, Haydn, Gluck, Mozart, Schubert, Jianu, Lorenc, J S Bach és Albinoni művei.

Alleluja! – Dicsérjétek az Urat! – szól majd a buzdítás a koncerten. Jó dolog az Urat dicsérni, halleluját énekelni neki, vallják a kórusok tagjai. Isten nevének magasztalásával lehet érezni az ünnep közeledtét és áldásossá tenni azt. Ezt hallani kell!

Szóljon hozzá