Kezdőlap / Nincs kategorizálva / Adventi Harangszó

Adventi Harangszó

Adventi Harangszó

Adventi ünnepi összeállítással jelentkezik a királyhágómelléki reformátusok lapja. A legfrissebb számban, egyebek mellett a Misztótfalusi Kis Miklós gyűjteményes ház jubileumáról és a magyar egyháztörténelemben fontos szerepet játszó Rákóczi családról is olvashatunk.

„Nem-advent – amikor az ember nem vár, nem készül Isten ígéreteinek a beteljesülésére” – írja Advent és nem-advent című ünnepi írásában Lovász István.
A lap vezércikkét ezúttal Visky István jegyzi. Írásának címe: Szomjazó ember vagy.
„Adventben Isten arca közelebb hajlik felénk, hogy bizalom és remény ébredjen újra a szívünkben” – olvashatjuk A Lélek csendje rovatban, Balázsné Kiss Csilla tollából.
Az ünnepi lapszámban Túrmezei Erzsébet, Bódás János és Csiha Kálmán egy-egy adventi verse olvasható.
Érkőrösi templomszentelésről, a belényesi idősek vasárnapjáról, a Misztótfalusi Kis Miklós gyűjteményes ház jubileumáról és a karánsebesi szórványgyülekezet ünnepéről olvashatunk a Református élet rovatban.
Rákóczi családi portrék címmel a második résszel folytatódik a magyar egyházak életében is fontos szerepet játszó család kiemelkedő tagjait bemutató sorozat, Csohány János egyháztörténész tollából.
A Nagybányai Egyházmegye Koltón tartott presbiteri konferenciájáról és a Körösközi gyülekezetek kisköri találkozójáról olvashatunk a Presbiter rovatban.
A lap Mozaik oldalán Veres Piroska jegyzete és Boros J. Attila Magyarnak lenni című sorozatának újabb epizódja olvasható.
A lap híroldalán az idei Czeglédi-díjasokról, az Erdélyi Gyülekezet altemplomának avatásáról és a Várad-Olaszi nőszövetség gödöllői kirándulásáról olvashatunk.
A Harangszó – 2012-ben is változatlan áron – megrendelhető és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban. A lap a világhálón a harangszo.blogspot.com oldalon olvasható.

 

Szóljon hozzá