Kezdőlap / A tíz parancsolat egy ifjúi szívében

A tíz parancsolat egy ifjúi szívében

Nyár végén egy keresztény ifjúsági táborban voltam, ahol a tíz parancsolat, volt a téma. Nagyon sok mindent tanulhattam ezzel kapcsolatban és úgy érzem teljesen átértékelődött ezáltal az életem. Fontosnak tartom, hogy ezeket az új ismereteket másokkal is megosszam, ezért néhány mondatban, az alábbiakban összefoglalom, tíz nap alatt tanultakat.

A törvény szabadságot ad az embernek. Éppen ezért, amikor azt halljuk, hogy törvény, akkor azt nézzük meg, hogy az a törvény mire ad nekünk szabadságot. Próbáljunk egy törvényre mindig úgy tekinteni, mint ami véd minket.

I. parancsolat (II. Mózes 20:2-3): Ez az egy parancsolat kezdődik egyedül egy kijelentéssel: “Én az Úr vagyok, a te Istened”. Isten csak egy van! Ez a parancsolat kikerülhetetlen, felhív arra, hogy kapcsolatban élj Istennel. Ez az alapja mindennek!

II. parancsolat (II. Mózes 20:4-6): Az a jó, hogy Isten nem csak annyit mond, hogy tiszteljük Őt, hanem azt is elmondja, hogy hogyan. Miért tiltja meg Isten azt, hogy Őt kiábrázoljuk? Azért, mert a világon nem létezik olyan valóság, ami Őt kiábrázolhatná!

III. parancsolat (II. Mózes 20:7): A Biblia nem azt mondja, hogy ne mondjuk ki az Ő nevét, hanem azt, hogy hiába ne vegyük fel. „Aki szidalmazza Istent, az ugyanolyan bűnt követ el, mint akik Jézust keresztre feszítették!” Augustinus (ApCsel 4:12)

IV. parancsolat (II. Mózes 20:8-11): Ezt a parancsolatot a sejtjeinkbe írta bele az Isten. Kimutatták a tudósok, hogy egy ember hat napon át képes dolgozni mindenféle károsodás nélkül. Az Úr nem azért adta a nyugalom napját, hogy semmit ne tegyünk, hanem azért, hogy mást tegyünk, mint a többi hat napon. Hat napon át figyelj a magad munkájára, kezére de a 7-ik napon figyelj az Ő kezére!! Ezen a napon meghallhatunk olyan dolgokat az Istentől, amiket hét közben nem!

V. parancsolat (II. Mózes 20:12): Jézus kapcsolata az Atyával példa arra, hogy hogyan viselkedjünk mi is a szüleinkkel. Ez a kapcsolatbátorítás a számunkra! (Jn.17)

VI. parancsolat (II. Mózes 20:13): Máté ev. 5:21-26. Minden gyilkolás gyökere a helytelen önértékelés, ami mögött a helytelen Isten ismeret áll! NE ÖLJ! = ne rombold kapcsolataidat!

VII. parancsolat (II. Mózes 20:14): A szex Isten ajándéka, de CSAK a házasságon belül. Ha azon kívül élünk vele, lassan kialakul a függőség. Egy idő után azonban észrevesszük, hogy ez már kevés és csakhamar eljutunk a kiégéshez. A pornográfia megemeli az ingerküszöböt, elérzékteleníti az embert és a lélek lassú gyilkosává lesz. Az önmegtartóztatás pedig erősíti a lelket. Egy bizonyos feszültséget mederben tart. Segít egy egészséges nemi identitást kialakítani. Énekek éneke 2:7. 3:5. 8:4 „Ne ébresszétek fel a szerelmet, ameddig nem akarja.”

VIII. parancsolat (II. Mózes 20:15): „Lopás minden olyan haszon, amivel valakinek kárt okozok és Lopás minden olyan előny, amivel valaki hátrányba kerül.” Luther Márton

Jézus mondja:”Nem kell lopnod, mert mindent amire szükséged van megkapod Tőlem, csak kérned kell.”

IX. parancsolat (II. Mózes 20:16): Ebben a parancsolatban Isten a nyelvünktől akarja megóvni a másik embert. Csak azt mondhatom ami: hasznos, szükséges és épít. Efézus 4:29

X. parancsolat (II. Mózes 20:17): Légy megelégedett!

Isten nekünk, ilyenformán jelentette ki parancsolatait, számomra ezt jelenti:

I. parancsolat: You alone = Egyedül TE!

II. parancsolat: Tőlem várd el a segítséget!

III. parancsolat: Tisztelj Engem!

IV. parancsolat: Ápold a kapcsolatod velem!

V. parancsolat: Szeresd azokat akiken keresztül, Én meg akarlak áldani téged!

VI. parancsolat: Törekedj jó kapcsolatra a másikkal!

VII. parancsolat: Maradj tiszta!

VIII. parancsolat: Légy tisztességes, becsületes!

IX. parancsolat: Ápold a másik ember jó hírnevét!

X. parancsolat: Légy megelégedett!

Kovács Aletta

49ers boss keeps Hayne’s NFL hopes aliveSAN Francisco 49ers coach Jim Tomsula has left Authenitc White Bobby Orr Jersey open the possibility of promoting Jarryd Authenitc Dougie Authenitc Jeremy Lauzon Jersey Hamilton Jersey Hayne to play in Men Bobby Orr Jersey this Elite Authenitc Gold Jeremy Lauzon Jersey Gold Marc Savard Jersey weekend’s clash with the Detroit Lions.Shaun Marsh dropped for Boxing Day TestSHAUN Marsh has been dropped for tomorrow’s Boxing Day Test against the West Indies despite scoring a century in the previous Test in Hobart.Windies ‘one good day’ from turning it aroundHIS side may have been handed an absolute flogging in Hobart, but Jason Holder remains confident Authenitc White Chris Kelly Jersey the West Indies can turn things around Kid Chris Kelly Jersey against Australia.Pakistan duo refuse to train with AmirPAKISTAN ODI captain Azhar Ali and veteran opener Mohammad Hafeez have boycotted a training camp after Mohammad Amir was included.Wanderers extend unbeaten run to nine games21:23 PMCarly Adno THE Wanderers will enjoy Christmas five points clear of the chasing pack after a 2 0 win over Newcastle Jets following Authenitc Black Dougie Hamilton Men Dougie Men Tuukka Rask Jersey Hamilton Jersey Youth Marc Savard Jersey Jersey goals from Alberto and Mark Bridge.Re live: Wanderers power past JetsTHE Western Sydney
in the regular season. No one likes to dominate the regular season and then lose out in the first week of the playoffs. Rosters Elite Gold Chris Kelly Jersey are Elite Black Patrice Authenitc Marc Savard Jersey Bergeron Jersey filled out by running a Women Marc Savard Jersey player draft. The draft order is randomized by the commissioner or the website. Unlike the NFL draft, fantasy football Authenitc Black Marc Savard Jersey drafts are normally run Men Tuukka Rask Jersey serpentine style. For instance, in a 12 team league, the draft order would be 1 through 12, with the 12th team having the first pick of the second round and going back up in reverse order. In that scenario, the first team to pick wouldn’t select again until the 24th pick, but would then start the third round with the 25th selection, should they not fall asleep during the lull. Authenitc White Dougie Hamilton Jersey Should this happen, the draft control will make the selection for the snoozing owner. Drafts can be held online or offline. If held online, drafts are Youth Marc Savard Jersey normally held real time so each owner can make their choices based on how the draft is evolving. This can be a bit time consuming, so another option is to run an automated

Szóljon hozzá