Kezdőlap / csillagpont / A negyedik alak nem mese – Harmadik esti h tat kir lyh g s pr dik torral
[*~ alt *]

A negyedik alak nem mese – Harmadik esti h tat kir lyh g s pr dik torral

A Csillagpontra t bb mint k tsz zan j ttek Erd lyb l, mert fontosnak tartj k, hogy egy tt keress k a bizalmat a K rp t-medence minden r sz b l rkezett r sztvev kkel. K z tt k ott volt Mikl s Istv n Boldizs r j k hodosi lelkip sztor, akik h tat ban elmondta: bizalom nem ment meg minket a t zt l, de a neh zs gek idej n angyalt rendel mell nk.

A D niel k nyve 3,12-18 alapj n Sadrakr l, M sakr l s Ab d-Neg r l t rt net t hozta az igehirdet a hallgat s g el . K t trag dia rheti az embert az letben, rja Oscar Wilde: ha az ember semmit nem kap meg, amit szeretne, illetve az, ha mindent megkap. Ez a h rom fiatal mindent elvesz tett, vagy m gsem? A bizalom az, amikor kiszolg ltatjuk magunkat Isten g reteinek, amelyeket a Biblia tan s ga szerint k vetkezetesen beteljes t.

Ez a bizalom azonban nem ment meg minket a t zt l – figyelmeztetett Mikl , s hozz tette: a t zben a h rom f rfi mellett ott llt egy negyedik alak is. Az h taton elhangzott: a Csillagpont szervez i is t zben j rtak a tal lkoz el k sz t s nek elm lt k t v ben, de lelki k ts gben llva se vesz ts k el a hit ket. Val s t zben, fegyverek t z ben lnek most a k rp taljai magyarok, akik k z l t bb mint tvenen vannak itt a tal lkoz n, hogy egy tt nekeljenek Isten h s g r l, mik zben odahaza desap k s fitestv rek v rj k rettegve a beh v t egy rtelmetlen h bor ba.

Az igehirdet elmondta: akkor vagyunk k pesek a bizalom hal lugr s ra, ha Isten ismeret ben l nk. Akkor tudjuk – mint egy h res francia fest k p n a vak koldus – elengedni minden f ldi kapaszkod nkat, hogy odasiess nk J zushoz, aki meggy gy tja sebeinket, s r mutat a negyedik szem lyre, aki mellett nk ll akkor is, amikor minden l ngba borul k r l tt nk. A negyedik alak az g kemenc ben, s nemcsak, l tezik, s t val s gosan vel nk van. B zzunk benne!

Szóljon hozzá