Kezdőlap / Református hírek / A Harangszó áprilisi első számából

A Harangszó áprilisi első számából

Bors, ahol „Magyarországról fúj” a szél – avagy imaheti ismerkedés a borsi gyülekezettel és lelkészével. Tapasztalatait a lap címoldalán, illetve a Református élet rovatban közölt riportban összegezi Fábián Tibor.  A Harangszó vezércikkét ezúttal Veres Piroska jegyzi. Hangulatos és olvasmányos írásának címe: Az öreg pásztor.
A Szegletkő-oldalon, A Lélek csendje rovat mellett Orbán Levente Hiszem és vallom című, a Heidelbergi Káté magyarázatát tartalmazó sorozatának újabb része is jelentkezik.
A Hitünk és életünk rovatban Zs. Tüdős Klára Keresztyén házirend című hitépítő írása olvasható. A Hit és kultúra rovatban a harmadik résszel folytatódik a Müller Dezső költői világát ismertető tartalmas sorozat, Máriás József tollából.
Mi szükséges a jó presbiteri munkához? – a Presbiterképzés rovatban a harmadik résszel folytatódik Péter Csaba sorozata. Szintén a presbiterképzés témájában fogalmazza meg gondolatait Venter Miklós.
A Mozaik-oldal Tallózó rovatában a közelmúltban elhunyt Hegedűs Lorántra emlékezik Jakab Bálint, Adorjáni László pedig a pihenés témáját rajzolja meg karikatúrájában.
Emellett ezúttal is számos híradással jelentkezik a lap Hírvivő és Kitekintő rovata.
A Harangszó megrendelhető (év közben is) és megvásárolható a református lelkészi hivatalokban, internetes kiadása pedig a harangszo.blogspot.com címen olvasható.

 

Szóljon hozzá