Kezdőlap / csillagpont / A b neim hoztak ssze Istennel – B rt nmisszi sok a Csillagponton
[*~ alt *]

A b neim hoztak ssze Istennel – B rt nmisszi sok a Csillagponton

Bemutatkozott a reform tus egyh z b rt nmisszi ja a Csillagpont rz keny t Pontj n. A b rt n vek alatt Krisztussal tal lkoz fogvatartottak let k gy keres v ltoz s r l besz ltek.

Gottfried Rich rd a V ci B rt n s Fegyint zet reform tus lelk sze n gy rabot hozott mag val a falakon k v lre, hogy bizonys got tegyenek a Csillagpont r sztvev inek. Csak az rt nem tudtak t bben j nni, mert cs t rt k d lut n m g sokan dolgoznak a rabok k z l. Ugyanakkor voltak olyanok a k z ns g soraiban, akik ugyan nem lltak ki a bizonys gtev k k z , de valamikor k is b rt nviseltek voltak. Csuka Tam sn Margit, Gottfried Rich rd el dje kezdte el az n. r gi csib szeket sszegy jteni, k is itt voltak s jelenl t kkel bizony tott k, van folytat s a b rt n ut n is, s hab r ppen k azok, akik kev s bizalmat kapnak az j let k sz b n, de m gis az Istenbe vetett bizalmuk tseg theti ket a neh z helyzeteken.

A v ci b rt nlelk sz elmondta, hogy nagyon sokat jelent sz m ra, amikor l tja, egyik rab a m siknak tesz bizonys got, azaz tov bbmondja azt az evang liumot, amit a pr dik tor hirdet. gy t rt nt ez akkor is, amikor egy kigy rt rab er teljes hangon figyelmeztette t rs t, aki alibik nt a r zsaf z rt vette el , hogy kimentse mag t az b rt nben tartand istentiszteletr l: ” n a szem lyes Krisztusr l besz lek!” – mondata nemcsak a hanghordoz sa miatt volt hat sos.

Boros Lajos a v ci b rt n id n szabadult volt lak ja megragad , hiteles bizonys gt tellel llt el . “A b neim hoztak ssze Istennel” – mondta meglep en Boros, aki elmondta, hogy b rt n vek nagy r sz t lelkileg szabadon lte meg, mert “Ahol az Asrnak Lelke, ott a szabads g.” (2Kor 3,17) Ugyanakkor elmondta, hogy hab r kiszabadult, m gis visszaj r vend gk nt biztatni b rt n kbe, azzal a tudattal is, hogy neki nem mondhatj k: “Te nek nk ne besz lj!” Besz lhet, mert t lte, s gy ztesen j tt ki bel le.

A k z ns g l legzetvisszafojtva hallgatta a szabadultak nek t is, majd amikor vastapssal k sz nt k meg a lelki lm nyt, a bizonys gtev k egy akarattal f lfel mutattak: Egyed l Isten a dics s g! Val ban!

Szóljon hozzá