Kezdőlap / csillagpont / A “b zom, hogy” l lektana – Utols esti h tat
[*~ alt *]

A “b zom, hogy” l lektana – Utols esti h tat

Hogyan lesz k nz igyekezet nkb l, magunk rt v lts got adni k v n t rekv seinkb l bizalommal s r mmel adott h la ldozat? Err l besz lt Moln r S ndor k ls -kelenf ldi lelkip sztor a Csillagpont harmadik est j n.

Mi rt akar az ember v lts gd jat adni? Mi rt voltak m g a legt volabbi szigetek lak inak is kidolgozott vall si rendszereik? Mert az embert megold st keres arra a probl m ra, amelyet Pascal Isten alak rnek nevez, s amely v kuumk nt szippant be p tl kokat: d delgetett kuty t, szerelmeket, jul sig v gzett munk t. Van, aki az eg sz let ben t rekszik felfel a l tr n a c l fel : minden ron be akarja t lteni ezt az rt, fokozatos felfel haladva az dv ss g fel . – A kereszty ns g is lehet ilyen l tram sz s, a lelkiismeret-furdal s felold s ra tett k s rletek sszess ge: b zom, hogy eleget tettem az rt, hogy Istenhez jussak. M g rzem az rt, de b zom, hogy majd lesz, ami bet lti – tette hozz Moln r S ndor.

Hogy lesz az dv ss g a l tram sz s v g n? A l tram sz azt mondja, nem tudom. – Ki akar eg sz let ben k zdeni, de m gis bizonytalans gban lni? – tette fel a k rd st az idehirdet . – B zom, hogy el rem a c lt, de fel rve kider l, hogy t vedtem, mert Isten nem gy viselkedik, ahogyan azt n elv rom t le. Ez a megfelel s, a magam rt val v lts gad s, a “b zom, hogy” l lektana.

Szóljon hozzá