Szivárványos út Erdődön

Csodálatos érzés volt megtapasztalni az erdődieknek azt, hogy Jézussal az úton valóban elhalványulnak a különbségek és felekezetre, nemzetiségre való tekintet nélkül együtt tudnak nézni a hit elkezdőjére Jézusra, aki nemcsak célja akar lenni életünknek, hanem mellettünk halad, mert ő az út. Erre biztattak az igehirdetések, a bizonyságtételek és a lélekemelő kisfilmek is.

Bátorító prédikációk

Vasárnap Tzier Ernő erdődi római katolikus plébános a tékozló fiú útjáról beszélt és arról, hogy van visszaút az Atyához, aki vár minket. Hétfőn Orbán László szentjobbi református lelkipásztor az imaheti programot összeállító indiai keresztyének világába vezetett, akik az őket ért igazságtalanságok ellenére bíznak az értük is meghalt és feltámadott Jézus Krisztusban. Kedden Balogh Enikő kismajtényi református lelkésznő a samáriai asszony története alapján óvta a gyülekezetet az előítéletektől. A szerdai istentisztelet román nyelven hangzott Ștefan Berci baptista prédikátor révén, aki kifejezte abbéli örömét, hogy egy olyan helyen élhet, ahol híres reformátorok ténykedtek. Csütörtökön Szűcs András Ottó Újszentesről érkezett és Isten hozzánk való hűségéről, szeretetéről szólt, aki szüntelenül biztat: Ne félj!  Pénteken Fodor Lajos halmii református lelkész az élet akadályairól beszélt, amit nem kell egyedül megvívni, hiszen Jézus velünk van az úton. Szombaton Kovács József szatmárhegyi református lelkész az együttérzésre hívta fel a figyelmet, mert életünk külső története mellett van egy belső is, amihez irgalmas szemet kérhetünk Istentől.

Minden este szolgálat színesített

Az istentiszteletek második felében minden napra jutott több bizonyságtétel is. A római katolikus énekkar Cucuiat Attila vezetésével két alkalommal is énekelt. A református énekkar sem hagyta magát, ők is többször dicsőítették az élet Urát. Szerdán a baptisták, pénteken az Erdődi Petőfi Kör tagjai is magasztalták Istent. A fiatalok és gyerekek együtt énekeltek, valamint minden estére jutott szavalat is. Az alkalmakat az ifjak imája zárta, van tehát jövő Erdődön. Hegedűszóban a Székely testvérek vezettek az imádkozás útján, istentiszteletek végén pedig egy-egy hitmélyítő rövidfilmet is megnézhetett a gyülekezet. Virágvasárnap délelőtt az ITV stábja érkezett, a magyar reformáció egyik ősfészkéből közvetítetve az istentiszteletet, Rácz Ervin helyi lelkipásztor igehirdetésével.

Erdőd református templomában rámutattak arra, hogy a város lakossága a szivárványhoz hasonlóan többszínű, de nem lehet kétszínű. Mindenféle népek, felekezetek lakják a híres várost, és mindenki a saját lelkének petróleumlámpáján keresztül, akármilyen árnyalatú is az, a világ világosságát kell, hogy ragyogtassa. Ez valóban ökumenikus imahét volt.

Vélemény, hozzászólás?