2012. június 18.

“…én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk.”

Józsué 24,15b

Én nem tudom, hogy ti mit csináltok, a bálványokat imádjátok vagy az Urat? Egyet tudok: én a családommal együtt az Urat szolgálom.

A sikemi országgyűlésen a nép vezére Józsué bátran megvallja hitét. De jó lenne, ha nekünk is ilyen istenhívő vezetőink lennének! Mi merünk-e ilyen bátran kiállni hitünk mellett akkor is, amikor már nem „divat” Istenhez tartozni, esetleg ki is nevetnek érte?

Jó lenne az is, ha Józsuéval együtt kimondhatnánk azt, hogy házamnépével együtt. Mert sok keresztyén ember keserűsége az, hogy nem tudja rávenni családtagjait, barátait a hitre. Megpróbálja szép szóval, erélyesebben, türelmetlenűl, de sehogy sem megy a dolog. A leghatásosabb módszer az, hogy hiteles keresztyén életet élünk otthon is. Nem csak templomba járunk, hanem otthon is sugárzik belőlünk a krisztusi szeretet.  Ez az egyetlen úgynevezett „istenbizonyíték”.

Józsué döntött Isten mellett. Te döntöttél már? Maradsz a bálványok mellett? Kettős életet élsz? Vagy az Urat szolgálod? Nincs kényszer, – nincs muszáj, – válasszatok még ma! Mondod-e te is tisztán, bátran, határozottan: “Én azonban és az én házam az Úrnak szolgálok.”

Ámen!

Rácz Ervin,

Erdőd

 

Vélemény, hozzászólás?