Kezdőlap / Napi Ige / 2013. október 22.

2013. október 22.

„Az egész gyülekezet szövetséget kötött a királlyal az Isten házában” (2Krón 23,3a)

Olvasandó: 2Krón 23

Változás áll be Izrael népének életében, melynek fontos mozgató eleme, hogy Isten igaz főpapja, – aki mint kisgyermeket rejtegetett -, most az Úr házában, a gyülekezet jelenlétében koronázza királlyá Jóást. Később arról hallunk, hogy helyreállítják az istentisztelet rendjét és lerombolják a pogány istenek oltárait. Érezzük, cselekedeteik arról szólnak, hogy Istenhez szeretnék igazítani életüket, ugyanis megtapasztalhatták, mit jelent nélküle élni, pogány istenségeknek hódolni. Izrael szövetségét köt ismét Istenével.

Szeretnénk változást az életünkben, valami elveszített és boldog érzést visszahozni, melyben több volt a nyugalom, a biztonság és a megértés. Szaladunk a munkahelyre, az iskolába, otthonunkból idegenbe, embertől emberig. Talán nem is értjük, mit keresünk, mi hiányzik, mi adna nyugalmat. Csak azt érezzük, hogy elveszítettünk valamit, üresebb lett az életünk, fáradtabbak vagyunk. Az Ige diagnózisa szerint Istentől távolodtunk el, s ezáltal embertársainktól és önmagunktól.

A diagnózis mellé azonban orvosságot is ad az Ige. Az Isten házában, a gyülekezet közösségében, a legnagyobb Királlyal kell újra szövetségre lépni ahhoz, hogy megváltozzon az életünk. Hozzá kell visszatérni.

Ehhez azonban bátorság kell. Istentől ezt is kérheted. Vállalod? Ámen!

Király Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá