2013. december 4.

„Áldjon meg téged az Úr Sionról, a ki teremtette az eget és a földet!” (Zsoltárok 134, 3)

Az emberi életnek van egy nagyon fontos mozgató rugója, az áldás, az Isten áldása. az Isten áldásával minden jól alakul, Isten áldása nélkül valósággal ellehetetlenül az élet.

I.

Mai Igénk tulajdonképpen egy áldáskívánás, áldástovábbítás. fontos, hogy az életünk ilyen áldáskívánó áldástovábbító élet legyen. Mennyi gonosz gondolat, érzés lappang bennünk, különösen a számunkra nem szimpatikus emberek iránt. az advent csend teremtse meg benned azt a képességet, hogy tudd a másik ember számára Isten áldását kívánni.

II.

Az áldás a Sionról jön, ott a templom, ott lakik az Úr. menj el, találkozz Istennel, engedd, hogy áldása áthassa életedet.

III.

Az ószövetségi ember, sok Istenről tudott. együtt éltek a pogányokkal, ismerték egymás hitvilágát. sok esetben az ember szívében valóságos káosz volt, nem tudta, hogy melyik az erősebb isten, melyik az igazi isten. világunkban is sok fajta hit terjeng, különösen a fiatalokat zavarja össze a lélekvándorlás vagy feltámadás kérdése például. a Biblia arról az Istenről ír, aki teremtette az eget és a földet. Ő az egyetlen, a hatalmas, a szerető Isten, aki értünk adta szent fiat, Krisztust. Ámen!

Máthé Róbert,

Vetés

Vélemény, hozzászólás?