Kezdőlap / Napi Ige / 2013. december 13.

2013. december 13.

“Taníts meg engem a te akaratodat teljesítenem, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen engem az egyenes földön” (Zsolt. 143,10)
Autót, repülúgépet, vonatot, hajót, bármilyen járművet vezetni gyönyörűség, csak meg kell tanulni az irányítást. A karok, pedálok mozgatására a jármű engedelmeskedik, csak akkor nem, ha valamelyik  műszer meghibásodik vagy nincsenek összhangban az irányító eszközök.

Az Isten vezetését elfogadva oda megyünk, ahová Isten küld bennünket, azt tesszük, amit Ő parancsol vagy amit Ő kér tőlünk. Az Ő irányítása tökéletes.. Azonban az irányítottnak nem mindig tetszik az, amit az Isten kér tőle, tehernek, igának érzi ezt. Szeretné levetni magáról, csak a maga akaratára, érzésére szeretne hallgatni, ha megpróbálja, előbb-utóbb ráébred arra, hogy helytelen úton jár, eltévedt, megbotlott, kisiklott az élete. Isten mindig szeretettel fogad vissza, nem utasít el.

Dávid is visszatér Istenéhez, mert érzi, hogy ellenségei el kezdik szorongatni, szinte halálát akarják. Ebből a visszatérésből fakad ez az imádsága. Érzi, hogy újra kell tanulnia mindent. Akit olyan mértékű baleset ér, hogy újra meg kell tanulnia járni vagy beszélni, a nulláról kell kezdenie, mint a járni- vagy beszélnitanuló gyermeknek. Ez pedig nagy kitartást, gyakorlást, naponkénti edzést jelent. És érzi, hogy fokról- fokra tér vissza az erő a lábába vagy egyik szóból következik a többi. Az újratanulás azonban óvatosabbá tesz bennünket, megpróbálunk többé nem esni ugyanabba a hibába, kerüljük azokat a helyzeteket, amelyekben újra elveszítenénk járásunkat vagy szavainkat. Hibáinkból tanulhatunk a legtöbbet.

Engedelmeskedve Isten vezetésének egyenes földön vagy egyenes úton tudunk járni. A dombok vagy a zsombékok eltűnnek, a meredekségek megszűnnek, a kanyarok kiegyenesednek. Ha megállsz az út elején, végig nézhetsz az egész úton, előtted  tisztán kirajzolódik a cél. Az akadályok is eltűnnek erről az útról. Bátran nekivághatsz, nem szabad félned semmitől. Isten indít és ott vár a célvonalnál. Jó megérkezést! Ámen!

Fodor Lajos,

Halmi

Szóljon hozzá