Kezdőlap / Napi Ige / 2013. április 5.

2013. április 5.

“Szükség azért, hogy azok közül a férfiak közül, a kik velünk együtt jártak minden időben, …, azok közül egy az ő (Jézus) feltámadásának bizonysága legyen mivelünk egyetemben.” (Csel 1,21-22)

Júdás halála után, a tanítványok arról döntenek, hogy a helyére, mást válasszanak. Nekünk az érvelést kell megérteni. Azért kell valaki, hogy a Jézus „feltámadásának bizonysága legyen”.

A mindenkori tanítvány dolga tehát, hogy Jézus feltámadásának bizonysága legyen. Ez egyfelől sok mindent leegyszerűsít. Nem kell keresni, hogy mi a dolgod. Légy Krisztus feltámadásának bizonysága!

Egyértelmű az is, hogy az árulónál különb tanítványt kell keresni. Az Igéből az is kiderül, hogy olyanok közül kerül ki a jelölt, akik mindvégig a tanítványokkal jártak. Eddig nevük ismeretlen volt, s ezután se lesznek „híresek”. De nem is ez a lényeg.

Sokan vannak olyanok, akik teszik a dolgukat, de akiket nem ismerünk, nem látszanak, de élnek. És sokan vannak olyanok, akik nem csinálnak semmit, de akiket ismerünk. Nem az az érdekes, hogy hányan ismernek név szerint téged aki szereted az Urat, vagy az, hogy megjelensz e a nyomtatott sajtóban, vagy a tévé híradóban, hanem hogy Isten ismeri a neved. Ha valaki Jézus feltámadását hiszi és hirdeti, ismeri őt az Úr Jézus. Aki így szól: Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt; Mát. 10,32 Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá