Kezdőlap / Napi Ige / 2013. április 3.

2013. április 3.

1 Kor. 16,14
” Minden dolgotok szeretetben menjen végbe ! “

Pál apostol a számos problémával küzdő korinthusi gyülekezetnek szánja az igei biztatást “minden dolgotok szeretetben menjen végbe.”

A korinthusi gyülekezet, a keresztény hit befogadása után, életét nem a Krisztusban való szeretetben élte, hanem a pártoskodás, az erkölcstelenség, az ellenségeskedés határozta meg életüket.

Elgondolkodhatunk azon testvéreim, hogy a mi életünket is mennyi minden tölti ki. Ott van a hétköznap világa, a munkánk, ügyes-bajos dolgaink, betegségünk, fájdalmaink, sorolhatnánk ezek sokaságát. Mennyire másképp alakulna életünk, ha minden dolgunkat szeretetben vinnénk végbe. Sőt, már az is változást hozna szívünkben, ha csak minden második, vagy harmadik dolgunkat, hatná át Krisztus szeretete.
Simon Péter azért képes megtagadni Krisztusát, mert szívéből hiányzik a szeretet. S nem véletlenül kérdezi a feltámadott Krisztus Simon szívétől: szeretsz-é engem ? Simon válasza mindannyiunk előtt ismert, mégis meggyőzőbb Makovei János költeményében a Péter felelete:

”Kérlek, kérdezd még egyszer!
Összetörve, hadd mondjam el,
Hogy jobban, mint akkor, rég,
Szeretlek Uram, egyedül Téged,
Sebzett szívvel, vallom Néked,
Én – Péter, Uram szeretlek még!”

A minden kegyelemnek Istene úgy szerette ezt a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta oda ért. Tökéletes példa és biztatás a mai napra, hogy dolgainkat szeretetben vigyük végbe. Ámen.

Kiss József,

Szatmárpálfalva

Szóljon hozzá