Kezdőlap / Napi Ige / 2013. április 24.

2013. április 24.

Ap.csel. 7. 31-53 „de ama magasságos nem kézzel csinált templomokban lakik” (48)

Gyönyörű templomaink vannak. Büszkék vagyunk az új építésű templomainkra, hogy van reménység, és azt érezzük, kell a templom, szükség van rá. Büszkék vagyunk a régi templomainkra is, hisz bizonyítják, hogy nemzetünk évszázadokkal ezelőtt is szerette Istent. Isten kegyelméből itt voltunk, templomokat építettünk. Olvasva mai Igénket feltevődik a kérdés, mi szükség a templomépítés és fenntartás hatalmas áldozataira, ha a magasságos Isten nem lakik kézzel csinált templomokban.

I.

Templomokra mégis szükség van. A templom szent hely. Otthona lehet a lelki békére, megnyugvásra vágyó embernek. Az Ige üzenete legfőképp azt jelenti, hogy Istent nem lehet bezárni a templomba. Az ember azt szeretné, ha Isten csak a templomban lakna. Amikor nekünk jó, elmegyünk, találkozunk vele, mikor már nincs rá szükségünk, bezárjuk a templomajtót, és nem engedjük, hogy Isten beleszóljon a közéletbe, a politikába, a családunk ügyeibe, vagy a magánéletünkbe. Isten nem zárható be kézzel csinált falak közé, Ő mindenhol jelen van, „benne élünk vagyunk és mozgunk”. Jelen akar lenni az otthonodban, a munkahelyeden, elkíséri gyermeked az iskolába. Engedd, hogy hétköznapjaid része legyen!

II.

Isten a szívedben, az életedben akar lakni. A Szentírás tanítja, hogy a mi testünk a bennünk lakozó Szentlélek temploma. Élj ilyen temploméletet, hogy szívedben mindig legyen ott a mindenható Isten szeretete, tisztelete, szüntelen imádkozz, és életviteled legyen igehirdetés, mely Istent dicsőíti. Ámen

Máthé Róbert

Vetés

Szóljon hozzá