Kezdőlap / Napi Ige / 2013. április 2.

2013. április 2.

„Mert nagy kapu nyílott meg előttem és hasznos, az ellenség is sok.” (1Kor 16,9)

Lehetőségek tárhaza az élet. Ahol becsukódik egy kapu, kinyílik egy másik lehetőség. Ha bemegyek ezeken a kapukon, arra is számíthatok, hogy sok irigyem, ellenségem is lesz. Fiatal vagyok, de saját bőrömön már sokat tapasztaltam ezt. Isten kinyitott előttem nagyon sok lehetőséget és tudom, hogy nem azért vannak előttem ezek, mert én ügyes vagyok, hanem azért, mert Isten adta ezeket nekem. Övé legyen a dicsőség!

Egyszer egy fiatalember előtt is megnyílt egy jó munkahely lehetősége, azonban ettől nagyon megijedt és elment a bölcshöz tanácsot kérni. Megkérdezte, hogy mi szükséges ahhoz, hogy jól tudja elvégezni a rábízott munkát. A bölcs csak ennyit felelt: jó döntések. A fiatal megörült a válasznak, de arcára is fagyott a mosoly, rájött, hogy éppen azért van ott, mert nem tud jó döntéseket hozni. Mi szükséges a jó döntésekhez? – kérdezte. A válasz megint egyszavas volt: tapasztalat. Ettől még jobban kétségbeesett, mert éppen az volt a baja, hogy fiatal és tapasztalatlan. Újból megkérdezte a bölcset: mi szükséges ahhoz, hogy jó döntéseket hozzon és tapasztalt legyen? A bölcs mosolyogva válaszolt: rossz döntések… Ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk, szükséges a rossz döntések tapasztalata is. Jézussal ha elesünk is, előre esünk.

Úgy vagyunk sokszor, mint az erdőben eltévedt ember, nem merünk elindulni, pedig az az egyetlen megoldás. Ha elindulunk és figyelünk, megtaláljuk a fényt, mert világit. Csak vegyük észre és induljunk már el! Menjetek be kapuin hálaadással!

Rácz Ervin,

Erdőd

Szóljon hozzá