Kezdőlap / Napi Ige / 2012. június 26.

2012. június 26.

Védelem

“ Fiam, tartsd meg az én beszédeimet, és az én parancsolataimat rejtsd el magadnál. Az én parancsolatimat tartsd meg, és élsz…”. Péld 7,1-2

Olvasandó: Péld 7

Mernél úgy vezetni, hogy közben figyelmen kívül hagynád a forgalomjelző táblákat? Vannak, akik ezt teszik, s ennek gyakran halálos baleset a következménye. Ezek a táblák nem csak azért vannak, hogy „parancsoljanak”, hanem azért is, hogy VÉDJENEK és őrizzenek. Isten parancsolatai minket védenek és egyben köteleznek. Így olvasunk erről az Újszövetségben: „ne igazodjatok a világhoz” (Róm 12,1). Azaz mi már nem élhetünk bármilyen „világi” törvény szerint. A Példabeszédek könyvének írója figyelmeztet: azon a parancsolat-úton járj, amelyet Isten adott néked. Ha erről letérsz, annak Igéit (tábláit) nem veszed figyelembe, veszélybe kerülhet az életed. Sőt, nem csak a tiéd, hanem azoké is, akik veled egy családban (kocsiban) vannak.

A 21. század embere nem szereti a korlátokat és előírásokat, megpróbálja azokat önmagáról letépni. Lényegében ezt tette az első emberpár is: kilépni Isten fennhatósága alól, s önmaga urává válni. Közben észrevette, hogy a bűnnek lett a szolgája, s  halála lett a bűn következménye. Az Ige azt mondja: ha megtartod parancsolataimat, élsz.

Ha nincs térképed, nem veszed figyelembe az útjelző táblákat, ismeretlen helyre GPS nélkül mész, eltévedhetsz. Krisztus számunkra az iránymutató, sőt maga az út. (János 14,6)

A kormány a te kezedben van. Te döntöd el, merre mész, és hogyan vezetsz.

Király Lajos,

Batiz

 

Szóljon hozzá