Kezdőlap / Napi Ige / 2012. július 8.

2012. július 8.

Esztelen rohanás

“Ismeret nélkül az igyekezet sem jó, és a gyors lábú félreléphet” Péld 19,2

Olvasandó: Péld 19

A medicina, az orvosság szó eredeti jelentése „középen lenni”. Ez lényeges helymeghatározó élet-gondolat az emberi testnek és léleknek egyaránt. Azonban naponta tapasztaljuk, hogy az ember élete a harmonikus középegyensúlyt elveszítette. A terhek és gondok alatt vagy „lelassul” élete és „elmarad” társaitól, vagy igyekezetében, rohanásában úgy előreszalad, hogy futásában lassan mindenkit maga mögött hagy, és későn veszi észre, hogy szaladásának „jutalma” az egyedüllét.

Az Ige arra figyelmeztet, hogy hiába igyekszik az ember, ha nincs mögötte ismeret és lelkiség. Nem lehet lelketlenül, lélektelenül, Lélek nélkül semmit sem tenni. Fontos, hogy cselekvésünk és igyekezetünk mögött elsősorban Krisztusnak engedelmeskedő igeismeret és ebből fakadó cselekvés legyen.

Futóbolond világot élünk, ahol a gazdagság, bölcsesség és más javak birtoklását „gyors lábbal”, azaz mihamarabb szeretnénk magunkénak tudni.

Sokszor pontos ismeret nélkül, felületesen bántunk, támadunk másokat. Nem érdekel a véleménye, gyorsan tudunk megharagudni, kivetkőzni magunkból, megmutatni szorult helyzetünkben, hogy az álarc mögött valójában ki is lakik.

Ha nincs az „igyekezet” és a „gyors” munka mögött az a Szentlélek, melyet Krisztus ígért és adott nekünk, könnyen eleshetünk.

Ki állit fel, ha közben mindenkit lehagytál gyors futásoddal?

Király Lajos,

Batiz

 

Szóljon hozzá