Kezdőlap / Napi Ige / 2012. január 8.

2012. január 8.

„Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem Sátán, mert meg van írva: Az Urat a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Ekkor elhagyta Őt az ördög, és íme, angyalok mentek oda, és szolgáltak neki.”

Mt. 4, 10-11

Olvasandó: Mt. 4, 1-11

Kedves olvasó, nem szeretném, hogy azt gondold rólam, hogy komolytalan vagyok, mégis, a mai igemagyarázatot egy vicces történettel kezdem, mely kifejezi látszólag vicces, mégis tragédia felé rohanó életünk bizonytalanságát.. A történet szerint, az orvos azon kérdésére, hogy mi a panasza, a beteg elmélázva, majd bátran ezt feleli: tudja doktor úr, én olyan bizonytalan vagyok!!!…Vagy mégse?!

A mai történetből az derül ki, hogy Jézus nem ilyen, és neked sem kell ilyennek lenned. Életünkben mindig van két lehetőség, és mi a kísértés? Az a másik lehetőség! Az egyik lehetőség: mindenben engedelmeskedni az Istennek, a másik lehetőség: egy-két dologban mást választani. A mai világ mindent viszonylagossá tesz, elbizonytalanít, megrendít, s ez által megbetegít, pedig van abszolút igazság, mégpedig az Isten által hitelesített mérce, amit mindig alkalmaznunk kell. Ez a mérce nem más, mint a Szentírás. Alkalmazod-e? Alkalmazd! Még akkor is, ha nehéz, vagy ha kiközösítenek, kigúnyolnak miatta, még akkor is, ha a nagy többség nem ezt teszi, akkor is minden kompromisszum nélkül ragaszkodj hozzá, mert hosszú távon csak ez éri meg.

Kedves testvérem: az a másik ajánlat, az ördög ajánlata, amit életveszélyes elfogadni. Jézus számára nem létezik más lehetőség, más ajánlat, csak az Isten. Nem foglalkozott a kísértéssel és nem tárgyalt a kísértővel. Könnyű neki – mondhatnád. Ám aki Krisztus mellett átgondoltan és visszavonhatatlanul döntött, annak elvesztődik a másik lehetőség, annak csak egy lehetősége lesz: Uram mit akarsz, hogy cselekedjem? Ez nem azt jelenti, hogy elmarad a kísértés, ez azt jelenti, hogy Krisztussal erősebb vagy az ellenállásra és bölcsebb. Ha ott van benned ez a Jézusi IGEN, akkor lassan elmarad az abból következő összes többi NEM, mert Ő győzelemről győzelemre segít.

Ha úgy érzed, hogy bizonytalan vagy, ha úgy érzed, hogy ez az elszántság hiányzik belőled, harcaidban az egyetlen biztos fogódzót válaszd: Isten igéjét. Ezt tette Jézus is, és győzött. Tedd ezt te is, és győzni fogsz. Ámen.

Nagy Róbert,

Apa

 

Szóljon hozzá