Kezdőlap / Napi Ige / 2012. február 10.

2012. február 10.

“Mikor pedig a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresve, és nem talál: Akkor ezt mondja: Visszatérek az én házamba, ahonnét kijöttem. És oda menvén, üresen, kisöpörve és fölékesítve találja azt. Akkor elmegy és vesz maga mellé más hét lelket, gonoszabbakat ő magánál, és bemenvén, ott lakoznak; és ennek az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél.”

Mt.12,43-45

Az emberek, nem egy formák, vannak férfiak- nők, ifjak-vének, szépek- még szebbek, kicsik- nagyok, fehérek- feketék, szőkék – barnák, etc-stb. Egyszóval különbözőek vagyunk, de van valami közös, minden „test” hajlék!

Kérdés, hogy te, mint ingatlan tulajdonos, kit engedsz be az életedbe, a hajlékodba, kivel vagy lakótárs, kivel élsz egy fedél alatt? Magányosan tengődsz, megszállottan ezred magaddal nyomorogsz, vagy behívod Jézus Krisztust, őt egyedül.

Pál szerint, Isten kell hajlékunk, testünk, életünk gazdája legyen, aki Fiában megváltást adott, s Lelkével szentel meg, én egyet értek Pállal: Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?Ha valaki az Isten templomát megrontja, megrontja azt az Isten. Mert az Istennek temploma szent, ezek vagytok ti.1 Kor. 3,16-17

Nem elég megtisztulni, nem elég kiseperni olykor-olykor életünk mocskát, nem elég néha-néha kiszelőztetni a bűn bűzét, állandó lakó kell, aki tisztán tart, aki renovál, aki nem albérlő, hanem Gazda, másképp felveri a gaz az udvart, lemállik a vakolat, a rágcsálók okoznak kárt, vagy ami még rosszabb, „hajléktalan” gonosz lelkek ütnek benne tanyát.

Jézus ma így szól hozzád:Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.Jel. 3,20

Ereszd be, énekeld velem:

„Ne csak tekints, ne csak szólj, óh Uram/

Hanem esdek, lakjál itt untalan/

Ne mint vendég ki percre megjelen,/

Örök barátomként maradj velem!

Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

 

Szóljon hozzá