Kezdőlap / Napi Ige / 2011. október 24.

2011. október 24.

“És  megvígasztalódtunk reátok nézve, atyámfiai,

minden mi szorongattatásunk és szükségünk mellett

is, a ti hitetek által”

(1 Thessz 3,7)

Mi a magány ellenszere? A válasz egyszerűen ez: Jézussal való lelki közösség. Így mindig lesznek olyan emberek, akiket úgy hívhatsz: testvér. Lesznek olyan emberek, akikért imádkozhatsz, akikért felemelheted a szavadat Istenhez és lesznek olyanok, akikel közösséget, sorsközösséget vállalhatsz. Együtt örülhetsz az örülőkkel és együtt sírhatsz a sírókkal. Pál is ezt tette. Bajban van, szorongattatásban, de amikor jó híreket hall a tesszalonikiakról, megelevenedik a lelke.

Miért járjunk templomba? Nem azért, mert ott lakik az Isten. Sokan szeretnék, ha ki se mozdulna onnan. A Szentírás több helyen, itt is azzal bátorít, hogy egymás hite által épűljünk. Lehet, hogy éppen el vagy csüggedve, a hited meginog, de amikor beszélgetsz atyádfiával és ő elmondja neked, hogy őt hogyan szabadította ki Isten a pusztulásból, erőt kapsz és reményt, hogy Isten a te rosszadat is javadra tudja fordítani.

Ahhoz, hogy tudjunk örűlni más boldogságának egy valami szükséges. Életünkben fel kell cserélni a személyes névmások sorrendjét. Mi így ragozunk: én, te, ő… Ha boldog akarsz lenni, a te életedben az Ő (Isten) legyen az első, a felebarátod a második és csak utána az én. Nehéz lesz, de megéri!

Rácz Ervin,

Erdőd

Szóljon hozzá