Kezdőlap / Napi Ige / 2011. november 25.

2011. november 25.

Emlékezzél meg, hogy Jézus Krisztus feltámadott a halálból… az evangélium szerint:

… Igaz beszéd ez. Mert ha vele együtt meghaltunk, vele együtt fogunk élni is.

2. Tim. 2, 8 és 11

Rengeteg információ, szakad ránk ebben a rohanó világban. Sokszor nem is tudjuk elraktározni, vagy ha igen nem tudjuk igazán értékelni, még kevésbé felhasználni, mert az új információ cáfolja a régit, felülírja az előzőt. Aztán vannak jó és rossz hírek. Egyik örömet okoz, a másik elszomorít, félelemmel tölt el.

Más oldalról a valóságtartalmakat érik különböző sérülések, szándékos, vagy véletlen „hazugságok” keverednek egybe az igazsággal. Te emlékezzél meg, jusson eszedbe, sose feledd a lényeget, azt, ami a legfontosabb, s ami megváltoztatja az élethez való viszonyunkat. Az  információ, ami, kell neked legyen örök érvényű, ha nem is mondható frissnek, újnak, de mégis „friss”, jó illatot árasztó, nem bűzlik, nem áporodott. Legyen igaz, és leld örömöd benne. Az információ, ami, kell neked, az EVANGÉLIUM.

A földi élet bármit teszünk is napról napra kicsúszik a kezünkből… Kapaszodhatunk mi orvostudományba, egészséges életmódba, stressz mentes életvitelbe, a vége mégis csak az, hogy elhasználódunk és vége. Ha mindenképp meg kell halni, akkor éljünk Jézussal, és halljunk Jézussal, mert akkor megint csak élni fogunk. Élni a Halál után. Élni örökké.

Jézus Krisztus feltámadt! Legyőzte a halált a Megváltó! A halál tehát véges, tehát van kiút!

Jézus Krisztus feltámadt! Ő él! A halál helyett életet kínál mindazoknak az Úr Jézus, akik vele járnak, őt követi. Nem az a lényeg, hogy másokkal, másokért eljött az Úr Jézus. Nem az a lényeg, hogy másokkal, másokért megteheti. A lényeg, hogy érted személyesen tette, hogy miattad halt és elevenedett meg! Erre emlékezz mindig, ezt ne feledd soha! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

 

 

 

Szóljon hozzá