Kezdőlap / Napi Ige / 2011. június 24.

2011. június 24.

„Láttam a Lelket leszállani az égből, mint egy galambot; és megnyugovék ő rajta. … És én láttam, és bizonyságot tettem, hogy ez az Isten Fia.”

Ján 1,32-34

Látni, megismerni és elmondani…

Amikor Jézus a földön járt, megfeszítéséig sőt a mennybemenetelig ez volt a keresztyénség terjedésének legfontosabb módja… látták őt, megismerték őt, és elmondták másoknak is, akik találkoztak vele, megismerték őt, és elmondták másoknak is… És azok akik látták és hittek életre születtek, egyszerre életük lett, és nem csak „földi” .

A feltámadott Úr a hiányzó s később kissé kételkedő Tamásnak azt mondja: „Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak  és hisznek.”  Ján. 20,29

A Mi világunkban a Megváltó ugyan észlelhető, tetten érhető de nem a szemnek, mi ugyanis „már” hitben járunk nem látásban! Ha pedig hitben járunk nem szabad megrekedni a találkozás és megismerés szintjén, nekünk is bizonyságot kell tenni! „És én láttam, és bizonyságot tettem.” – mondja Keresztelő János. És én is igyekezem, azért írom e sorokat…

Azt kell vallana, azt kell elmondani, hogy Jézus a Krisztus, ő az Isten Fia és akkor a Lélek nem csak rajta nyugszik meg, hanem rajtam is, hanem rajtunk is. Így legyen! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

 

Szóljon hozzá