Kezdőlap / Napi Ige / 2011. június 11.

2011. június 11.

Olvasandó rész: Zsoltárok 68,1-19

„Énekeljetek Istennek, zengedezzetek az ő nevének; csináljatok utat annak, a ki jön a pusztákon át, a kinek Jahve a neve, és örüljetek előtte.” (5. vers)

Izrael fő ünnepén, a szövetségkötés ünnepén elhangzó imádságot olvassuk ma. Ezen az ünnepen mind a 12 törzs összegyűlt ünnepelni, és egyetlen imádságba igyekeztek belefoglalni mindent, amit Isten tett értük. Azért tűnik olyan érthetetlennek az imádság, mert Isten állandó gondviselésének eseményeit lehetetlen pontos rendszerbe foglalni. Mégis minden sor, minden gondolat azt a mennyei harmóniát zengi, hogy Isten jön az övéihez. Ez az ünnepi közösség, mintha egymás szavába vágva, egymás ellenére óhajtaná elmondani Isten jelenlétének munkáját életükben.

Az Úr szüntelen érkezésben van, de az övéi feladata, amire a zsoltár fel is hívja a figyelmünket: „csináljatok utat annak, a ki jön…”. Fel kell oldanunk a munka, a szórákozás, a reménytelenség, a dac, a hitetlenség úttorlaszát, ami megakadályozhatja, hogy a hozzánk érkező Ige és Lélek eggyé forrasszon minket az ünnepi gyülekezetben. Ott mi is elmondhatjuk imádságban Istennek és beszélgetésekben egymásnak: „bő záport hintettél, oh Isten, a te örökségedre, s a lankadót megújítottad”, azaz Te viseltél rám gondot testiekben és lelkiekben egyaránt. Ámen.

Simon Attila,

Tamásváralja

 

Szóljon hozzá