Kezdőlap / Napi Ige / 2011. december 31.

2011. december 31.

Bibliaolvasás: 2Pét 3, 13-18v.

“De új eget és új földet várunk az õ ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.

Annakokáért szeretteim, ezeket várván , igyekezzetek, hogy szeplõ nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.”

2Péter 3, 13-14

 

Elérkeztünk az év utolsó napjához és néhány óra múlva Isten kegyelméből átléphetünk az új évbe. Hátárkő ez mindannyiunk életében, mert egyrészt hátra nézünk,
összegezve s tanúlságot levonva mindazokból ami volt és előre is tekintünk, jó reménységgel az új év napjaira. Az év utolsó napja hálaadás kell legyen, áthatva a segítségkéréssel. Ilyenkor gyakran hallunk a fogadalomtételekről vagy váradalmakról. Te mit vársz az új évtől? – kérzedik egymást az emberek. S sok kívánság, óhaj, vágy, elképzelés, terv vagy feladat elhangzik. Ez természetes. Mit mond Péter apostol: “új eget és új földet” – azaz mondhatjuk azt is, hogy változást és abban Isten jelenlétét, gondoskodó kegyelmét és megváltoztató erejét várjuk. “Ezeket várván” – írja Péter – várjuk mi hát is mindezeket! Mire van igazán szükségünk? Saját kívánságaink maradéktalan és azonnali teljesülésére, vagy arra, hogy Isten szeretete áthasson, kürülvegyen az új évben is. Mert Isten szeretete képes a rossz megváltoztatására is, valóban újat és jót tud alkotni. Nekünk igyekezznünk kell, hogy “szeplő és hiba nélkül valóknak találjon … békességben”. Nem elég tehát csak várni. Isten saját igéreteit beteljesíti. Mi is hozzá kell tegyük a magunkét, az új évben is. Minden napon törekedni az Ő követésére, a tanítása szerint való életre. Újat várunk – legyen az az új szebb, jobb az Isten segítségével s azzal, hogy Pál szavai szerint “próbálja meg az ember magát”, a jobbra, az új évben is, minden napon. Tölünk ezt várja az Úr. Igazságot és békességet is szeretnénk. Imádkozzunk mindezekért és bízzunk az Úr igéretében. Adjunk hálát Istenünk megtartó szeretetéért, megvigasztaló kegyelméért, reménységgel a szívünkben az új év hajnala felé, miközben majd, boldog új évet kívánunk egymásnak a nap végén, éjfélkor.
Ámen
Istentől megáldott Boldog új esztendőt minden kedves olvasóknak!
Balla Gábor
Nagykolcs


 

 

Szóljon hozzá