Kezdőlap / Napi Ige / 2011. december 25.

2011. december 25.

„Minden gondotokat Őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” 1Péter 5, 7

Olvasandó: 1Péter 5. fejezet

„Immánuel: velünk az Isten” – hangzott az angyali örömüzenet nemcsak az akkori, hanem a mai világ felé is. Karácsony napján tudsz-e ennek örülni? Vagy pedig bosszankodsz, hogy nem sikerült úgy az étel, ahogy akartad, vagy nem találtad el a szeretted ízlését és sorolhatnánk, mi minden miatt tudunk mi aggodalmaskodni. Sokan már attól is félnek ezekben a napokban, hogy mindjárt véget érnek az ünnepek, és kezdődik minden elölről.

Valaki egyszer azt mondta, hogy az aggodalmaskodás hasonló a szobabiciklihez. Tekeri, hajtja az ember, jól beleizzad, hevesebben dobog a szíve, de bárhogy erőlködik nem halad előre, egy helyben marad. Az aggodalmaskodásba is beleizzadunk, belebetegszik a szívünk, megnyomorít, elszomorít, mint olyan bűn, mely Isten és közénk áll. Mikor aggodalmaskodunk, a bizalmunkat vonjuk meg Istentől, pedig éppen a mai ünnepünk bizonyítja, hogy mennyire rászolgál a bizalmunkra, hisz elengedte egyszülött Fiát ebbe a világba, ahol nem rangjához és méltóságához illő király palota fogadta és hódoló embertömeg, hanem egy büdös istálló néhány állattal. Azt mondja Pál, ha a mi Urunk ideadta Jézus Krisztust, mennyi mindent ad még Vele együtt nekünk. Ezért bíztat a mai Ige: minden gondodat vesd rá, azaz bízd az Istenre, mert Ő azt ígérte, hogy betölti minden szükségünket. A kérdés az, hogy elegendő-e neked mindez?! Vannak egyedül élők, akik amiatt aggódnak, hogy lesz-e párjuk, ha igen születik-e majd gyermekük, ha igen egészséges lesz-é…mindezzel őrlik önmagukat, pedig még egyedül vannak. Sok munkás amiatt aggódik, hogy nem tud majd megélni kis nyugdíjából, pedig nem is biztos, hogy eléri azt a kort, vagy, hogy valóban olyan kicsi lesz az a nyugdíj. Az aggodalmaskodás nem tünteti el a holnaptól való félelmet, de elveszi a mai nap örömét és békéjét.

Egy komoly, megpróbált életű hívő egyszer így fogalmazott: „az aggodalmaskodás a hit vége, az igazi hit kezdete az aggodalmaskodás vége”! Drága testvérem! Karácsonyi ajándékként, fogadd el az Istentől kapott lehetőséget: bízd életed Őrá, hívd segítségül a nyomorúság idején! El lehet esni, de az Istenben hívő fel tud állni, mert született nékünk ma a MEGTARTÓ, ki az ÚR KRISZTUS. Ámen.

Nagy Róbert,

Apa

 

Szóljon hozzá