Kezdőlap / jegyzet / 1100 ÉVES MEGTARTÓ MAGYAR TÖRTÉNELMI GYÖKÉRZET

1100 ÉVES MEGTARTÓ MAGYAR TÖRTÉNELMI GYÖKÉRZET

„EZERSZÁZ ESZTENDEJE MÁR, HOGY HAZÁT FOGLALTAK ŐSEINK E FÖLDÖN, S ŐRIZTÉK VÉRREL, ÉSSZEL, TÜRELEMMEL EZERSZÁZ ESZTENDŐN KERESZTÜL, HOGY HAZÁNK LEGYEN AZ ÉG ALATT. GYÖKERÜNK LENYÚLT MÉLYRE, EGÉSZEN LE, ERDÉLY SZÍVÉBE, S A MAI NAPIG OTT MARADT. TÖRTÉNELEM VIHARAI CSAPKODTÁK, VERTÉK EZT A FÖLDET, MEGTANÍTOTTAK ÉLNI, HALNI, MÉGIS MAGYARNAK MARADNI. ÉLÜNK MA IS, AHOGY LEHET, S ISTEN-HITÜNK SZENT EREJÉVEL, MAGYAR SZÍVÜNK SZERETETÉVEL ŐRIZZÜK EZT A GYÖKERET. MÍG ISTEN A MI MENEDÉKÜNK ÉS HŰSÉG MINDEN FEGYVERZETÜNK, ADDIG FÉLNÜNK NEM SZABAD: MERT A GYÖKÉR, AZ MEGMARADT! KI HŰSÉGET VET – ÉLETET ARAT, ÉS A GYÖKÉR, AZ MEGMARAD!” (Wass Albert)

2000 ÉVES MEGTARTÓ KERESZTYÉN TÖRTÉNELMI GYÖKÉRZET

„EURÓPA GYÖKERE ÉS JÖVŐJE A KERESZTYÉNSÉGBEN VAN. KÜLÖNÖS, MEGKERÜLHETETLEN TÖRTÉNELMI-FÖLDRAJZI ELRENDELTSÉG: HAZÁNK, MIKÉNT A 16-17. SZÁZADBAN, A 21. SZÁZAD ELEJÉN ISMÉT EURÓPA ÉS A KERESZTYÉNSÉG VÉDŐBÁSTYÁJA. EBBEN AZ ÖSSZEFÜGGÉSBEN AZ ORBÁNI NEMZETVÉDELMEZŐ POLITIKA ÉS AZ EU KÖTELEZŐ MENEKÜLTKVÓTÁINAK AZ ELUTASÍTÁSA HATÁROZOTTAN EURÓPA VÉDELMÉT SZOLGÁLJA. EZ MESSZE TÚLLÉP HAZÁNK ÉS MAGYARSÁGUNK ALAPVETŐ VÉDELMÉN. EZ ADJA AZ ORBÁNI KONCEPCIÓ POLITIKAI ÉS EURÓPAI SÚLYÁT, AMELY NÖVEKVŐ ELISMERTSÉGET VÍV KI MAGÁNAK”.

(Magánkiáltvány/Manifesto, kézirat, 2017. október 01. – Dr. Békefy Lajos)

VISSZA A GYÖKEREKHEZ!

„BARÁTAIM, NEKTEK OTT EURÓPÁBAN NEM AZ ISZLÁM AZ IGAZI PROBLÉMÁTOK, HANEM AZ, HOGY ELVESZÍTETTÉTEK GYÖKEREITEKET, S AZT, AMI LEGINKÁBB EURÓPÁT EURÓPÁVÁ TETTE: A KERESZTYÉNSÉGET! VAGY LESZ VISSZATÉRÉS A GYÖKEREKHEZ, VAGY EURÓPA ELVESZETT!”

(Vishal Mangalwadi, napjaink indiai protestáns filozófusa, 2015)

MAGYAR PROTESTÁNS TÖRTÉNETTEOLÓGIAI FIGYELMEZTETÉS

A 16-17. SZÁZADI MAGYAR PROTESTÁNS TÖRTÉNETTEOLÓGIA NAGY TETTE VOLT ENNEK A KÉRDÉSNEK A FELVETÉSE ÉS MEGVÁLASZOLÁSA: MIÉRT ENGEDTE RÁNK ISTEN A TÖRÖK VESZEDELMET? – MA EZT A KÉRDÉST ÍGY KELL FELTENNI: MIÉRT ENGEDTE RÁ EURÓPÁRA ISTEN A MIGRÁNSOKAT, AZ ÁLMIGRÁNSOKAT, A PARA-MIGRÁNSOKAT? A PROTESTÁNS TÖRTÉNETTEOLÓGIA REFRÉNJE ELGONDOLKODTATÓAN VISSZHANGOZHAT BENNÜNK. NEVEZETESEN AZ, HOGY A TÖRTÉNELEM SZUVERÉN URA ÍGY AKARTA MEGBÜNTETNI BŰNEINKET, A BÁLVÁNYOZÁST, A SZÉTHÚZÁST ÉS A PÁRTOSKODÁST. A KERESZTYÉN IDENTITÁSTUDAT, HIT ÉS ÉLETFORMA MEGGYENGÜLÉSÉT. EGY EGÉSZ KONTINENS ÉSZHEZ TÉRÍTÉSÉT ÉS MEGTÉRÍTÉSÉT MUNKÁLTA/MUNKÁLJA EZÁLTAL.

(Magánkiáltvány/Manifesto, kézirat, 2017. október 01. – Dr. Békefy Lajos)

A FÉLELEMKELTÉS ELLEN

MICHEL HOUELLEBECQ FRANCIA ÍRÓ KÖNYVE, A »BEHÓDOLÁS« A PÁRIZSI MERÉNYLET NAPJA ELŐTT EGY NAPPAL, JANUÁR 6-ÁN JELENT MEG A FRANCIA KÖNYVPIACON. BOUALEM SANSAL ALGÉRIAI FRANCIA ÍRÓ NEMRÉG MEGJELENT KÖNYVE, MELYNEK CÍME: »A VILÁG VÉGE – 2084«, VALAMINT NÉHÁNY
SAJTÓINTERJÚ, AMIT VELE KÉSZÍTETTEK, MINDKETTEJÜK RÉSZÉRŐL UGYANARRA A TÉNYRE MUTAT RÁ. A TERRORIZMUSNAK AZ EGYIK FŐ CÉLJA A FÉLELEMKELTÉS, A RETTEGÉS BÉNÍTÓ PSZICHÓZISÁNAK LÉTREHOZÁSA EURÓPÁBAN, LEHETŐLEG MINÉL SZÉLESEBB KÖRBEN. AZAZ: LELKILEG ROPPANTANI MEG EURÓPÁT. EZ ELLEN ŐSI VÉDŐPAJZS KERESZTYÉN HITÜNK. MINDEN POLITIKÁN ÉS PSZICHOLÓGIÁN, NATO-N ÉS NEMZETI HADSEREGEN INNEN ÉS TÚL!

(Magánkiáltvány/Manifesto, kézirat, 2017.okt.01. – Dr. Békefy Lajos)

KÁLVINI BÖLCSELET POLITIKAILAG NEHÉZ NAPOKRA

„HA NEM TUDJUK MEGTENNI AZT, AMIT SZERETNÉNK, AZT KELL MEGTENNÜNK, AMI LEHETSÉGES!”.

JÖVŐNK MEGŐRZÉSÉNEK STRATÉGIAI PONTJAI

„EURÓPA ÉS HAZÁNK JÖVŐJÉNEK MEGŐRZÉSE NÉGY »HELYEN« DŐL EL: A KERESZTYÉN HITBEN, AZ ÁGYBAN, AZ AGYBAN, S A POLITIKÁBAN. A KERESZTYÉN HITBEN, A GYÖKÉRTELENSÉG FELSZÁMOLÁSÁVAL, HOGY SZÉLFÚTTA LEVÉL NE LEGYEN EURÓPA, HAZÁNK, MINT AKI NEM TUDJA, HOL AZ ÁG, KI AZ ÁG. S HOL A GYÖKÉR, KI A GYÖKÉR, AKI AZ ÁGAT HORDOZZA. – AZ ÁGYBAN, AZAZ A DEMOGRÁFIAI LENULLÁZÁS, A TERMÉSZETES SZAPORODÁST GÁTLÓ, CSALÁDELLENES DEKONSTRUKTIVITÁS, ROMBOLÁS ELUTASÍTÁSÁVAL, NÖVEKVŐ SZÁMÚ MAGYAR KISGYERMEK VÁLLALÁSÁVAL. – AZ AGYBAN, AZ ISKOLÁBAN ÉS A CSALÁDBAN, A HÁZBAN ÉS AZ EGYHÁZBAN, A KERESZTYÉN MAGYAR IDENTITÁS ERŐSÍTÉSÉVEL. – A POLITIKÁBAN PEDIG AZ ERŐS HATÁRVÉDELEMMEL, ÉS KVÓTAELLENES NEMZETVÉDELEMMEL”.

(Magánkiáltvány/Manifesto, kézirat, 2017.okt. 01. – Dr. Békefy Lajos)

Szóljon hozzá