Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / „…egy virágszál nevekedik”

„…egy virágszál nevekedik”

December 4-én, Advent közepén a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor kórusa és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa hangszeres kísérőikkel (Balaskó Balázs-zongora, Luțai Alexandru-trombita, Székely Alpár-hegedű, Higyed János Bence, Szabó Tamás, Nagy Dániel trombita) Nagybánya Óváros Református Gyülekezete és az ott szolgáló Bak lelkészházaspár meghívására, ünnepi koncertet tartottak.


Az:  „…egy virágszál nevekedik” (Ésaiás 11,1.)  mottót hordozó koncertre közel ötszázan voltak kíváncsiak. A nagybányai koncert, főpróbája is volt a hagyománnyá lett Szatmár-Székesegyházi ünnepi koncertenek amelyet idén Advent negyedik vasárnapján azaz: december 18-án este 7 órakor kínálnak Karácsonyra-hangolónak a Kórusok és zenészeik.

A Kórusok vezetője: Higyed Gyöngyi elmondta, hogy a Gyermekkórus utánpótlása örvendetes módon biztosított és már az idei fellépéseken a legkisebbek is bekapcsolódtak az éneklés élményébe.

A Nagybányaiak tapsa és vendégszeretete feledtette a mord időt és hideget. A közel hetven tagú társaság lélekben is „tovább-nevekedett”.

A Kórusok teljes gőzzel készülnek a Szatmári Székesegyházban tartandó ünnepi koncertre, amelyre ezúton is szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

További képek ITT.

 

 

Szóljon hozzá